//
Вие читате...
Uncategorized

Јавна трибина: Закон за млади

„Закон за млади – младинско и граѓанско учество за обезбедување демократски законски решенија”

Дали организирањето на младите треба да биде уредено со закон за млади?
Дали предложениот закон гарантира транспарентност и вклученост на младите во креирање на младински политики на локално и национално ниво?
На кој начин прашањето на младинското органзирање е уредено во другите земји?

Со таа цел на голема чест и задоволство, 39 младинински организации ве покануваат на трибина
на 15 септември 2011, со почеток во 12 часот, во ЕУ Инфо центар – Скопје.

На дискусијата учество ќе земат претставници од коалицијата поддржувачи на
иницијативата, претставник од Kоалиција СЕГА, претставници од подмладоци на
политичките партии, пратеници – претставници на најголемите политички партии.

Advertisements

Дискусија

Коментарите се затворени.

%d bloggers like this: