//
Вие читате...
Uncategorized

Растат реакциите за Предлог-законот за млади

Иницијативата за одбрана на учеството на младите во носењето одлуки на државно и локално ниво добива нови поддржувачи. Кон реакциите на Предлог-законот за млади се приклучија и НВО УФУК, Здружението на млади пожарникари волонтери “Сфера” – Битола и АИЕСЕК – Македонија.

Иницијативата ја поддржаа и претставници на Општина Гостивар и Општина Ѓорче Петров, а позитивно реагираа и неколку пратеници од власта и опозицијата.

Организациите-иницијатори сеуште очекуваат Собранието на РМ да организира јавна расправа и да овозможи учество на младите во креирањето на законските решенија, како и прифаќање на забелешките на содржината на Предлог-законот за млади.

Во моментот вкупниот број на организации поддржувачи на оваа иницијатива е 38.

Advertisements

Дискусија

Коментарите се затворени.

%d bloggers like this: